torstai 19. heinäkuuta 2012

Hiphei Helsinki!

Riihimäki-Helsinki 70km keskinopeus noin 22km/h

Tänä päivänä päämäärä oli ehdottomasti tärkein, ja se näkyi polkemisnopeudessakin: tieto siitä, että kohta ollaan perillä, antoi lisää motivaatiota. Helsinki lähestyi nopeammin kuin aikaisemmin mutta silti niin kiduttavan hitaasti, kuten aina silloin, kun keskittyy pääsemään maaliin. "Tässä sitä mennään.." oli vaihtunut "kohta ollaan perilä, kohta ollaan perillä" - mielentilaan, ja ajettava aika on pitkä. Tästä ajattelusta pitäisi päästä eroon, niin viimeisetkin hetket pyörän selässä taittuisivat jouhevammin.

Olihan toki ihan mielenkiintoista nähdä pääkaupunkiseudun lähialueita ihan käytännössä muualtakin kuin junan ikkunasta. Kuitenin useasta edellämainitusta syystä, matkantekoa kiinnostavampaa olivat muunmuassa useat matkantekijäin huijausyritykset, joita ilkeämieliset Eteläläiset olivat suunnitelleet. Esim:

Olisi melkeen tehnyt mieli käydä tarkistamassa..

Odottavan aika oli pitkä, mutta siitä huolimatta Helsinki ja vapunvietto lähestyivät tasaisen tappavasti. Viimeiset kymmenet kilometrit kyllä onnistuivat vääntämään pikkukaupungin miehen aika solmuun. Eikö täällä kukaan kulje pyörällä kaupunkiin? Ehkä se on vain meitsin landeus, mutta minkäänlaista yhtenäistä pyöräreittiä ei viimeisinä kymmeninä kilometrinä löytynyt, vaan koko ajan sai olla kääntymässä takaisin umpikujista ja etsimässä taas uutta tietä, joka veisi edes kilometrin lähemmäksi keskustaa. Kaikki liikenne oli keskittynyt moottoritielle, ja tällä kertaa ei tehnyt mieli lähteä ajelemaan reunalle.

Labyrintistä selviäminen oli erityisen rasittavaa "kohta perillä, kohta perillä" - mielentilan vuoksi. Kun yleensä 20 kilometriä taittui tuntiin, niin viimeinen etappi söi varmasti parikin pitkän viisarin pyörähdystä elämästäni. Jos vaikka seuraavalla kerralla tarkistaisi google mapsista, miten tuohon ylikasvaneeseen taajamaan pääsisi helpoiten pyöräilemällä.

Kaiken tämän rasittavuuden jälkeen vastaan tuli tutut Helsingin keskustan maisemat ja silloin tyytyväisyys valtasi mielen, niinkuin aina rankan fyysisen haasteen läpäisemisen jälkeen. Hienosti junailtu pyöräretki, ja vieläpä aiotussa aikataulussa! No hard feelings Helsinki, ja ei muutaku vapun viettoon!

Reissun saldoa:

350 km pyörämatkailua




siinäpä se.

3 kommenttia:

  1. Terve, Kysymys;

    - Vastaisitko minulle reissun tehneenä kumpaan suuntaan polkisit mieluimmin Rovaniemi-Nuorgam, vai Nuorgam-Rovaniemi?
    Kumpaan suuntaan matka myötäisempää ?

    Uusi pyöräilykausi alkaa, toivotan hyvin matkoja !

    yst. t. Jari Laurila
    Vaasa
    http://jarinhotelli.blogspot.com/2013/04/paivaretkia-2013.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Polkisin itse varmaan mielummin Rovaniemeltä Nuorgamiin: maisemat paranee loppua kohden, alussa on helpompaa -> tasaisempaa, lämpimämpää, vähemmän sääskejä yms.

      Hyviä reissuja sinullekin, itse lähden juuri näinä päivinä Ahvenanmaalle polkemaan!

      Poista
  2. Venga, escríbete algo nuevo!!

    VastaaPoista