tiistai 14. kesäkuuta 2011

Vaasasta Rovaniemelle jatkuu!! Pietarsaaresta Kokkolaan

Pietarsaaren liepeiltä lähdin tosi fiksusti juuri puolenpäivän aikaan, kun lämpötila kohosi infernaalisiin hellelukemiin. Kyllä siinä hiki virtas ja nestehukkaakin varmaan pukkas, toisaalta uimassakäyminen oli aikasmoisen nautinnollista. Hiekka suorastaan kärvensi jalkoja ennen uimaan menemistä. Pitää vielä antaa pisteitä reitintekijöille hyvistä uimarannoista, kyllä kelpaa kesämiehen matkailla näitä pitkin helteisinäkin päivinä!

Haastattelu oli sovittu komean ja vetisen Seitsemän Sillan reitin varrelle. Myöhästyin hieman, kun oli ihan pakko käydä viilentämässä 50-asteista kehoa pohjanlahdessa. Siinä joku puolisen tuntia rupateltiin matkastani melko yksityiskohtaisesti ja otettiin kuvia, ja morjenstettiin. Haastattelija oli kiinnostuneen ja vähän äimistyneen oloinen, että "mikähän jätkä tämä oikein on?". Hieman tuntui oudolta se, että lehteä kiinnostaa jonkun hieman huimapäisen kaverin polkeminen. Toisaalta nauttiihan sitä aina huomiosta.

Hellepäivän ja huonosti nukuttujen öiden jälkeen olin aika puhki, ja yöpyminen mukavasti Kokkolassa alkoi houkutella. Maksoin 11e telttapaikasta, joka ei ollut millään tavalla aidoitettu tai suojattu, mutta oli sentään muiden telttailijoiden sekä mökkien ympäröimä, eli turvallisen oloinen. Suihkussa käyminen oli melkoisen makeaa ja naapuriteltasta löytyi hauskaa seuraa. Saksalainen krisse oli autoilureissulla Saksasta pohjois-Norjan, Suomen ja Viron kautta takaisin kotimaahansa. Illan päälle seuraan lyöttäytyi myös paikallisia, ja ilta sujui mukavissa meiningeissä.



Sunnuntaina liikkeelle päästiin vasta neljältä iltapäivällä, ja koko päivän oli vähän matalalentoinen olo sekä polkeminen vaivalloista. Vielä kun kalajoella unta sai etsiä useammasta paikasta aamuneljään asti, alkoi päässä pyörimään ajatus, että "paska reissu mutta tuleepahan tehtyä". No, olihan ne Kalajoen särkät ihan komiat, niinkuin myös se meri, jota ei sinisestä taivaasta tahtonut erottaa.
Nukkumapaikaksi löytyi maaseudun metsikkö lähellä Kalajoen keskustaa.





Ja taas rytmit ihan poskellaan, yhdeltä iltapäivällä herätys ja nuutuneena polkeminen Kalajoen kirjastolle, jossa tietokoneella kului kokonaiset kolme tuntia. Kohti seuraavaa paikkaa päästiin lähtemään vasta kuudelta illalla, ja tuntui, että nyt ei pitkälle pötkitä. Kuitenkin syömisen ja komean taukopaikan (louhokseen tehty tekolampi Oulaisentiellä) jälkeen pyöräily alkoi jälleen sujua kuin Latinalaisamerikkalainen Flamenco, ja vihellellen mentiinkin sitten Raaheen asti, jossa yövyin paikallisella leirintäalueella. Matkalta täytyy mainita Pyhäkoski, joka piti kovaa meteliä ja oli todella vaikuttavan voimakkaan näköinen! Maaseudulla pyöräily iltasella oli muutenkin erittäin seesteistä auringon laskiessa ja tuulen hiljentyessä, samalla kun pyörä rullasi kuin itsestään eteenpäin. Nyt, aamuruokailujen ja kahvien sekä pumpunoston jälkeen, 2 tuntia kirjastossa koneella vierähti hetkessä, lähdetään jatkamaan kohti Kempelettä, jossa pääsee nukkumaan lakanoiden väliin pitkästä aikaa!

Mainittu Pyhäkoski

Pyörä on toiminut erittäin hyvin, mitään säätöjä ei ole tarvinnut tehdä. Erinomaiselta peliltä vaikuttaa toistaiseksi.

Lauantain 11.6 matka ja keskinopeus: Pietarsaari- Kokkola 50km/ 3h= 16,5km/h
Sunnuntai 12.6: Kokkola-Kalajoki 65km/ 5,5h= 12km/h :D (defter)
Maanantai 13.6: Kalajoki-Raahe 80km/5,5h= 17km/h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti